dissabte, 7 de gener del 2012

NO A LES RETALLADES, PELS NOSTRES DRETS


Les recents retallades i agressions als drets socials de totes i tots han motivat aquesta concentració. Des de la Plataforma pels Drets Socials volem denunciar que tant el govern central com el govern autonòmic estiguen, un cop més, aplicant solucions a la crisi que fan recaure el pes de la responsabilitat i el sacrifici sobre la ciutadania i la classe treballadora.

En una nova burla al sistema democràtic,han oblidat ràpidament els programes i les promeses electorals i han tret la tisora per deixar-nos sense drets ni garanties. No són reformes temporals, com volen fer creure, son retallades i suposen un dur colp a la dignitat de tots i totes. I s’apliquen per tal de plegar-se a les demandes europees, sacrificant l’objectiu de crear treball i combatir l’atur i la precarietat laboral per prioritzar la reducció del dèficit públic. Tornar els crèdits als banquers i sanejar la banca espanyola amb recursos públics, per tal que continuen cobrant pensions multimilionàries i obtenint beneficis, són  ’objectiu principal, i no donar resposta a les necessitats bàsiques de la gran majoria de ciutadans i ciutadanes, a la classe  Treballadora, al 99% que no hem provocat la crisi.

Entre les principals mesures aplicades estan la congelació del salari mínim (un dels més baixos de la Unió Europea) i la Reducció del salari del personal de les administracions i empreses públiques, la paralització de la contractació en el sector públic, la reducció dels fons destinats als serveis socials, la desaparició de la solidaritat internacional, etc. A més, augmenten els impostos a les treballadores i treballadors, però no per als beneficiaris de les grans fortunes; l’1% de rics i especuladors continuen protegits fiscalment. 

L’augment de les pensions no compensa la reducció de la capacitat adquisitiva de jubilats i jubilades. La imminent reforma laboral eixarà a la classe treballadora en condicions molt pitjors a les actuals. El llistat d’agressions és llarguíssim tant al País Valencià com a l’estat espanyol.

Aquestes mesures no són la solució a la crisi. Ben al contrari, agreujaran la recessió, destruiran més treball i deixaran a la majoria de la població en condicions molt més precàries. Aquestes mesures posen en risc una sanitat i una educació públiques, gratuïtes i de qualitat, i concentren les retallades en el sector públic, que amb l’excusa de reduir el dèficit es veurà encara més debilitat, deixant així via lliure a la privatització dels serveis. Davant d’aquesta situació d’emergència social, econòmica i política no podem restar immòbils. Ens hem de preguntar: per què la tisora sempre talla la mateixa tela? Perquè els que més tenen mai perden? Perquè el dèficit és més important que les persones? El dèficit no ens importa. Ens importa el treball, ens importen les persones, ens importen els serveis públics, ens importen les nostres vides i no les finances de banquers i especuladors. Tenim uns drets i quan els que pretenen representar-nos no els respecten només ens queda la denúncia i la protesta.

Des de la Plataforma pels Drets Socials donem suport a la lluita de les veïnes i veïns del Parc Alcosa i a la vaga de fam que porten endavant per defensar els seus drets; donem suport a les lluites per una sanitat, educació i serveis socials públics; a la lluita per l'aplicació de la llei de dependència; a la lluita per la plena igualtat de les dones que l'actual govern pretén paralitzar; a la lluita contra l'atur i per l'ocupació; a totes i cadascuna de les lluites per una societat més justa i igualitària.

Per aixó, animem a tots els col·lectius, organitzacions i moviments socials, a la ciutadania i a la classe treballadora... a sumar-se a aquesta convocatòria i a la lluita contra les retallades i pels nostres drets. Anem a permetre que continuen comerciant amb les nostres vides? No, companys i companyes. Aquesta és la primera de moltes accions. Ens seguirem trobant al carrer, als centres de treball, a les places, per donar una resposta col·lectiva i continuar organitzant la resistència i la construcció d’alternatives.