diumenge, 1 de desembre del 2013

La Plataforma per la Dependència de La Ribera i ADISPAC, en la Manifestació del CERMI a València.

 

Col·lectius de discapacitats i dependents del País Valencià, convocats pel CERMI CV, s'han manifestat hui pels carrers de València per a "llançar una trucada de S.O.S. amb l'objectiu de fer visible el col·lectiu i la situació precària que viuen".



 
 

De La Ribera ha anat un autobús ple, amb membres de la Plataforma per la Dependència de la Ribera i del Centre Ocupacional La Ribera d'ADISPAC
 
 
 





Unes 3.000 persones, segons els organitzadors, entre representants d’entitats, discapacitats, familiars, voluntaris i simpatitzants de totes les discapacitats han protestat en una marxa que ha començat a la Plaça del Temple finalitzat a la plaça de la Mare de Déu, per la vora del Riu Túria.

La marxa, que també ha servit per a commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, s'ha desenvolupat de forma pacífica sota el lema "SOS Discapacitat: Drets, Inclusió i Benestar fora de perill (I ací encara més)".  Amb aquesta protesta, el CERMI i el sector de la discapacitat han volgut denunciar "la desaparició de recursos dirigits a aquest col·lectiu, ajudes, retallades i copagaments imposats".

L'entitat ha destacat que en el cas de l'ocupació protegida, en els últims anys s'han destruït 3.500 llocs de treball, fet que colpeja encara més un col·lectiu de difícil inserció laboral que suporta una major taxa d'atur que la de les persones sense discapacitat.

Els participants s'han detingut davant la seu de Les Corts per a protestar per les últimes mesures preses pel Consell.

El president del CERMI CV, Joan Planells, ha llegit un manifest en el qual ha assegurat que la crisi "no pot convertir-se en una excusa per a fer retallades ideològiques que col·loquen en una situació indigna tant a les persones amb discapacitat com a les organitzacions i treballadors que les atenen".

La manifestació ha reunit els màxims representants de les 14 entitats de discapacitat integrades en el CERMI CV i persones amb tot tipus de discapacitat. També s'hi han adherit altres nou entitats empresarials, sindicals, socials i universitàries.

(De EFE/València)