dimecres, 10 de juliol del 2013

UN OBLIT DE RUBALCABA, NOMENAR COM EL PP TAMBÉ ESTÀ OFEGANT LES PERSONES DEPENDENTS

Un grup de membres de les "Plataformes per la llei de la Dependència" vam estar el pasat dilluns 8 de juliol a la Sala Rex, en l'acte de celebració dels 110 anys de la "Casa del Pueblo" d'Alzira.

Ens havien convidat a asssitir des del PSPV-PSOE local, i pensàvem que era important assistir per fer un reconeixement al PSOE i, en el seu nom, al Sr. Rubalcaba per haver elaborat, aprovat i promulgat  en 2006 la "“Ley de Promoción de la Autonomía y Atención a las Personas en Situación de Dependencia”, que configurava el dret de els persones majors o amb discapacitat a ser ateses per les Administracions Públiques, garantint-los uns serveis i recursos econòmics adequats a les seues necessitats.

Una Llei que, amb l'excusa de la crisi, el PP s'ha encarregat d'anar dinamitant divendres a divendres,  fins aconseguir que no quedara res d'allò que omplí d'esperances als milers i milers de persones dependents i les seues famílies.


Esperàrem a la porta de la Sala al Sr. Rubalcaba, i li vam donar el Comunicat que les Plataformes van aprovar en Ibi dissabte passat, on es denuncia la vergonyosa situació actual de l'aplicació de la Llei per part del PP, que està ofegant les esperances i la vida de cada dia de centenars de milers de persones dependents i de les seues famílies, les ciutadanes i ciutadans més desprotegides i desvalgudes. El Sr. Rubalcaba ens saludà amablement, encaixàrem les mans i vam somriure tots.
Van anar passant els discursos de tots els responsables polítics del PSOE i de la UGT fins que arribà el seu torn. Parlà -molt bé- del que volien els alzirenys i les alzirenyes que fa 110 anys van crear la Casa del Poble per aconseguir uns drets fonamentals per a les persones que, aleshores, no tenien. I es referí a la Sanitat, que ara la vol Pública i de Qualitat; a l'Educació, on no cal posar tanques sinó ajudar als jóvens  botar-les; de les Pensions, que no poden baixar; de les Lleis Laborals actuals, que caldrà canviar només torne a governar el PSOE...

I acabà el discurs i ens vam mirar sense dir res, adonant-nos cadascú que s'havia oblidat de la Llei de la Dependència, el 4t pilar de l'Estat del Benestar.
Després del sopar i del café, ens van preparar un encontre amb el Sr. Rubalcaba, vam anar, li vam regalar una samarreta taronja de les plataformes, ens van fer totes les  fotos i s'acabà. 
Suposem que fou un oblit, però hi ha oblits que no es poden tindre, especialment el Secretari General del principal  partit de l'oposició. 

En eixir al carrer i respirar l'airet de la nit començàrem a comentar en veu alta allò que havíem estat pensant des del final del discurs.  
 
Una llàstima i, la veritat, una veritable decepció. Perquè, a més, coneguem militants del PSPV-PSOE que estan lluitant dia a dia per les persones dependents i les seues famílies i, aleshores, el Sr. Rubalcava no les respresentà com cal.

dimarts, 9 de juliol del 2013

COMUNICADO DE PRENSA de 7 DE JULIO DE 2013 DE LAS PLATAFORMAS EN DEFENSA DE LA LEY DE DEPENDENCIA DE LA C.V.

Reunidas en la población de Ibi (Alicante), el viernes 5 de julio de 2013, las Plataformas en Defensa de la Ley de Dependencia (LAPAD) de la Comunidad Valenciana, queremos hacer llegar a la opinión pública el siguiente manifiesto:
  • Queremos denunciar la  gestión desastrosa y de forma intencionada que los gobiernos del PP hacen de la aplicación de la Ley de Dependencia. Según los últimos datos del Observatorio Estatal supone un desprecio y criminalización por parte de la ministra Ana Mato y del gobierno valenciano, con el President Alberto Fabra a la cabeza, a las personas dependientes, familiares, cuidadoras/es y trabajadoras/es del sector. 
  • La Comunidad Valenciana durante estos últimos 5 años ha mantenido el vergonzoso penúltimo puesto en el ranking estatal de la aplicación de la ley, este mes de junio ya ocupa el último lugar con una puntuación de 0,4 sobre 10.
  • Permanecen en lista de espera (“limbo de la dependencia”) 26.000 personas (38%). Por otra parte hay más de 11.000 dependientes moderados que teniendo derecho a una prestación o servicio están expulsados del sistema hasta el año 2015. La Consellería de Bienestar Social no emite resoluciones desde marzo de 2012. Todo ello a consecuencia de una ideología ultraconservadora del Partido Popular que destroza el ESTADO DEL BIENESTAR.
  • La Ministra para justificar el desmantelamiento de la ley de dependencia, primero criminalizó a las cuidadoras/res eliminando la cotización a la Seguridad Social. Ahora echan la culpa a las comunidades autónomas por ocultamiento de datos (fallecimientos y permanencia en el Sistema) y exigiendo un nuevo doble informe del Sistema, lo cual obstaculiza claramente el desarrollo y aplicación de la Ley.
  • Mostramos nuestro más absoluto rechazo a la puesta en funcionamiento de las subvenciones que nos llevan a una beneficencia como en los años 60. No queremos una limosna, queremos el justo cumplimiento de la ley.
  • Seguiremos mostrando nuestra reivindicaciones en todos los foros que creamos convenientes, respetando i haciendo respetar los derechos de  los/as ciudadanos/as a favor de todas las personas en situación de dependencia, familiares, cuidadoras/es y trabajadoras/es del sector.
  • Recuerda que uno no escoge ser dependiente, simplemente lo es. Hoy somos nosotros y mañana lo puedes ser tú.
PLATAFORMAS EN DEFENSA DE LA LEY DE AUTONOMÍA PERSONAL Y ATENCIÓN A LAS PERSONAS EN SITUACIÓN DE DEPENDENCIA (LAPAD) COMUNITAT VALENCIANA.